Péntek, 2020-05-29, 4:08 PM
Üdvözöllek Vendég | RSS
Nyitólap | Kutatási eredmények | Regisztráció | Belépés
Honlap-menü
Belépés
Keresés
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 64
Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • Az Ön Munkaasztala
 • Oktató videók
 • uCoz Rajongók Oldala
 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0
  PEPTIDBIOREGULÁTOR A CSODA?

  Az élet titka – a nanopeptid

  Szakemberek azzal érvelnek, hogy a homo sapiens élettartama 100-120 évre tehető. Miért élik meg ezt az életkort ilyen kevesen? Milyen tudományos felfedezés kíséri az emberiséget a hosszú élethez? Mik azok a rövid peptidek, és vajon az élet titka rejlik ezekben a nano-peptidekben?

  Vladimir N. Anisimov, a Gerontológiai Társaság elnöke, professzora: Mint tudjuk, az emberiség gyorsan öregszik. Az elmúlt 160 évben, minden évben a várható élettartam csökkent 3 hónappal, és nincs okunk azt feltételezni, hogy ez a folyamat leáll. Ugyanakkor az elmúlt évtizedekben javuló tendenciát mutatnak az adatok. Péládul az USA-ban arra számítanak, hogy e század közepére több mint félmillió ember kora haladja meg a 100 évet.

  Az egyik lehetőség, amely jelenleg a legaktívabb kutatása az orosz tudósoknak – a peptid gyógyszerek fejlesztése. A kutatás több mint 35 évig tartott Oroszországban, a legkíválóbb intézetekben, Szentpéterváron, Moszkvában, Novoszibriszkben és más városokban.

  Sokat kísérleteztek a gyógyszerekkel, leggyakrabban a várható élettartam növekedésére gyakorolt hatását vizsgálták (több mint 30 kísérlettel). Megállapítást nyert, hogy ezek a gyógyszerek csökkentik a megbetegedések számát és késleltetik az öregedést. A tudósok korai öregedés megelőzésére vonatkozó programot adtak ki, melynek elsődleges célja a munkaképes korú lakosság.

  Shabalin, Vlagyimir Nyikolajevics az orosz Kutató Intézet Gerontológiai MZSR Oroszország igazgatója, akadémikus RAM, tanár:

  Gerontológia, geriátria – több mint három elmélete van az öregedésnek, az eljárás összetettségének. Alegfontosabb dolog amit kutatunk, a biológiai életünk folyamata. Megalakulása után a zigóta – egy személlyé kezd fejlődni.

  huszadik század folyamán a várható élettartam megduplázódott. A kőkorszaki emberek átlagosan 25 évet éltek, a középkorban 30-35 évet, és a huszadik század végén már 70 évet.

  Ebben az időben az emberiség elért egy bizonyos fokú szellemi fejlődést. A férfi elkezdett beleavatkozni az élet biológiai folyamatába, próbált élni, ameddig csak lehetséges. Három fő tényező van, hogy biztosítsák a kóros öregedés megelőzését:

  1 . Kémiai tényező – szabályoz bizonyos eltéréseket

  2 . Fizikai tényező – a mögöttes folyamatok szervezetre gyakorolt hatása

  3 . Biológiai tényező – a megelőző elem befolyása az öregedés folyamatára

  A szellemi fejlődés számára a bioregulators egy nagyon ígéretes irány, mely biztosíthatja számunkra különleges igényeink, kívánságaink beteljesedését egy életre.

  Khavinson Vladimir Khatskelevic a Gerontológiai Társaság alelnöke, a Szentpétervári Bioreguláció és Gerontológia Intézet tudományos igazgatója, és a Gerontológiai Intézet levelező tagja, RAM:

  Ma bemutatjuk a kiemelkedő teljesítményt, a világszínvonalú módszereket, technikákat, mely megelőzi a gyorsított örgedést.

  Ez a program hasznos és eredményes lett Oroszországban.

  Ennek eredményeként a hosszútávú vizsgálatok a Szentpétervári Bioreguláció és Gerontológia Intézetben kimutatták, hogy a rövid peptidek és a peptid Bioregulatorsból álló 2-3-4 aminosavak szabályozzák az anyagcserét, mely lehetővé teszi számunkra, hogy úgy működjön a test, ahogy a fiatal és egészséges szervezet is működik. Így helyreáll a biológiai és funkcionális aktív kopás és a megbetegedett szervek és szövetek.

  nanopeptidy az alapja egy új gyógyszercsoportnak, a komplex peptid bioregulators-nak. Apeptid hatékonyan befolyásolja a korai öregedés folyamatát az embereknél, ezt igazolja minden kutatás.

   

  működési elve a komplex alapú aktiváló anyagcsere folyamatoknak az emberi szervezetben, a sejtekben. Befolyásolta a nanopeptidov – rövid láncok 2-3-4 aminosav - szekvenciát, mely egy beépített információs kód, a sejt kezd aktívan szintetizálódni a fehérjékkel. Ez a mechanizmus egy univerzális kulcs, az életkorral változik, hiszen köztudott, hogy minél régebbi a sejt, annál rosszabbul szintetizálja a fehérjét. A peptidekteljesen veszélytelenek, hiszen a különböző aminosavak már jelen vannak minden élő szervezetben. Javítjaaz anyagcsere folyamatot, a sejteknél is javulást hoz, a szövetek és a szervek egy egészséges fiatal szervezetre lesznek jellemzőek.

  Az évek során megtanultuk, hogyan válasszuk ki a peptideket minden típusú szövetre: csont, porc, izom, érrendszeri, stb. Például a tobozmirigy peptidek az emberi tobozmirigynél létrehozzák a megfelelő ritmust, hogy a hormon melatonint készítsen – az anyag megakadályozza az öregedést. Rendkívül káros a munka éjjel, mert a melatonin csak éjszaka és csakis alvás közben keletkezik. Az a személy aki minden éjszaka dolgozik, gyorsabban öregszik.

  Az Intézet kifejlesztett néhány tucat nanolekart – állati és szintetizált nyersanyagokból a laboratóriumban. Demegjelenése a gyógyszertárakban sajnálatosan éveket vesz igénybe. Ez a helyzet az egész világon.

  Geroprotektorok

  Az elöregedés csökkenésére jellemző, hogy a szervezet képes alkalmazkodni, melynek alapja a rendszeresen csökkenő a funkciója a szerveknek, sejteknek és rendszereknek. A kutatók érdeklődését felkeltették az öregedési folyamat kialakulását övező változások, a test nagy rendszerei, az immun – az immun-, szív- és érrendszeri, központi idegrendszeri és endokrin rendszer. Aging következetesmechanizmusa közötti interakció különböző szervek és rendszerek között, és a disszonancia, ami a gyengülés feletti ellenőrzés a belső környezetben, a legyengült immunrendszer reaktivitása és önszabályozása.

  Van egy elméleti lehetőség, hogy az emberi öregedés folyamatát befolyásolni és ellenőrizni tudjuk bizonyos határokon belül. Az új, hatékony eszközök hatnak az öregedő testre, megtalálja a legésszerűbb kombinációit a geriátriai szolgáltatásoknak, és ez fontos feladat. Tágabb értelemben, a gerontológiai kutatások egyértelműen meghatározott keresőeszközökkel bírnak, melyek hatással vannak az öregedés mögöttes mechanizmusára. Ez a megközelítés egy olyan szerv bioregulációján keresztül való eljárás, ahol a közvetítő egy peptid, melynek feladata az információk átadása a sejteknek az immunrendszerben, idegrendszerben, az endokrin és egyéb rendszerekben. A kóros állapotok miatt a szervezetben a hibás információ átvitel okolható. Az emiatt bekövetkező elszigeteltség és számos endogén vegyület felhalmozódása, beleértve a peptideket, melyek magukban hordozzák a félrevezető információkat, zavarja a jól összehangolt munkáját a szabályozó rendszereknek a testben. Ezért a fiziológiailag aktív peptidek bevitele hozzájárul az önszabályozáshoz, helyreállításhoz.

  Fiziológiailag aktív rövid peptidek megfelelő használata fenntartja a normális anyagcsere folyamatot, segít különböző betegségek megelőzésében és kezelésében, a rehabilitációs utáni súlyos sérülések helyrehozásában, lassítja az öregedés folyamatát a szervezetben.

  Szentpétervári Bioreguláció és Gerontológiai Intézetben alakult ki az új csúcstechnológia, melyben a szervek és a szövetek kis molekulasúlyú peptid frakciókat hoznak létre és ezek alapján egy új osztály jön létre – a természetes étrendkiegészítőket.

  Ventofort – Egy sor peptidet nyertek a fiatal állatok ereiből. Az izolált peptideknek szelektív hatása van különböző sejtekre az érfalnál, normalizálja az anyagcsere folyamatot a sejtekben és szabályozzák az érrendszer működését. Egy klinikai vizsgálatban megállapították a Ventofort hatékonyságát az érrendszeri betegségeket helyreállítja, alultápláltságot szabályozza, öregedés megelőzi.

  Sigumir – Egy sor peptidet nyertek fiatal állatok porcából és csontjából. Az izolált peptideknek szelektív hatása van a porc- és csontszövetre, normalizálja az anyagcserét a sejtekben, szabályozza az ízületek és a gerinc funkcióját. Egy klinikai vizsgálatban megállapították a Sigumir hatékonyságát, átfogó rehabilitációját a váz – és izomrendszeri megbetegedések után, a porcra és a csontra ha ki vannak téve szélsőséges körülményeknek, alultápláltságot szabályozza, öregedés megelőzi.

  Vladoniks – Egy sor peptidet nyertek fiatal állatok csecsemőmirigyéből. Az izolált peptideknek szelektív hatása van az immunrendszerben lévő sejtekre, normalizálja az anyagcsere folyamatot a sejtekben, és szabályozzák az immunrendszer működését. Egy klinikai vizsgálatban megállapították a Vladoniks hatékonyságát, mely a komplett immunrendszer betegség utáni feloldására, az alultápláltságra, és az öregedés megelőzésére is kíválóan alkalmas.

  Svetinorm – Egy sor peptidet nyertek fiatal állatok májából. Az izolált peptideknek szelektív hatása van a májban lévő különböző sejtekre, normalizálja az anyagcsere folyamatot a sejtekben, és szabályozza a máj működését. Egy klinikai vizsgálatban megállapították a Svetinorm hatékonyságát, mely átfogó rekonstrukciói funkciójának köszönhetően emésztőrendszeri betegségek után kíváló megoldás, valamint az alultápláltság és az öregedés megelőzésére is kíválóan alkalmas.

  Tserluten – Egy sor peptidet nyertek fiatal állatok agyából. Az izolált peptideknek szelektív hatása van az agy és az idegszövet különböző sejtjeire, normalizálja az anyagcsere folyamatot a sejtekben, és szabályozzák a működését. Az agy ha ki van téve szélsőséges körülményeknek, kitűnő rehabilitáció a központi idegrendszeri betegségek után. Az alultápláltság és az öregedés megelőzésére is alkalmas.

  Tireogen – Egy sor peptidet nyertek fiatal állatok pajzsmirigyéből. Az izolált peptideknek szelektív hatása van a pajzsmirigyben lévő sejtekre, normalizálja az anyagcserét és szabályozza a pajzsmirigy működését. ATireogen helyreállítja a pajzsmirigyet a pajzsmirigyrák betegség után, az alultápláltság valamint az öregedés késleltetésére is nagyszerű hatással van.

  Suprefort – Egy sor peptidet nyertek fiatal állatok hasnyálmirigyéből. Az izolált peptideknek szelektív hatása van a hasnyálmirigyre, normalizálja az anyagcsere folyamatot a sejtekben, szabályozza a hasnyálmirigy szerepét. A Suprefort helyreállítja a hasnyálmirigy funkcióját, a szénhidrát- anyagcsere zavart, az alultápláltságot, valamint az öregedés késleltetésére is nagyszerű hatással van.

  Szentpétervári Bioreguláció és Gerontológia Intézet új szemszögből közelít, hogy megtalálják a fiziológiailag aktív peptideket. Elemzése alapján az aminosav-szekvenciák a szervek és szövetekből kivont polipeptidekkel azonosított állatokból nyertek rövid peptideket, melyek saját 3-4 aminosavval rendelkeznek, mely aktív központja a gyógyszer alapú kivonatnak ami állati eredetű anyagokból készül.

  Sok éves tapasztalat, kutatás, és klinikai tesztelés után a peptid bioregulators azt mutatja, hogy az elért hatás érdekében 3-6 hónapig kell fenntartani az elért szintet. Ezt megerősítette klinikai vizsgálatok során az Ukrajnai Gerontológiai Intézet AMS. A szerzők bemutatják a hosszútávú alkalmazkodását a peptid bioregulatorsnak. Idős és beteg emberek évente kétszer jelentkeznek kivizsgálásra, jelezve hogy a biokontroll terápia segít fenntartani a funkcionális állapotát a szerveknek és rendszereknek, valamint elérni a megfelelő életkort optimális szinten.

  Így jelenleg lehetőséget kapunk a szélesebb körű használatára a peptideknek azzal a céllal, hogy rendeltetésszerűen funkcionáljon testünk. A legfontosabb szempont szervezetünk ellenállóbbá tétele. Ezcsökkenteni fogja az öregedés arányát, növeli az aktív időszakot, hosszú élettartamot és javítja az életminőséget.

  Irodalom:

  1 . Az öregedés biológiája/Guide fiziológia.- L.: Nauka, 1982.-616.

  2 . Korkushko OV Khavinson VH, Butenko GM, Shatilo VB – Peptid készítmények az öregedés megelőzésére csecsemőmirigyből és a tobozmirigyből.: St. Nauka, 2002. - 202.

  3 . Kézikönyv a Gerontológiai, ed. DF Chebotarev, NB Mankovsky, V Frolkis.- M. Medicine 1978. - 503.

  4 . Tutelian Va Khavinson, VH, VV Malinin Rövid peptidek a táplálkozásban, élettani szerepe // Bull. Kísérl.Biol. Méz.-2003.-T. 135.

  5 . Khavinson VH, Anisimov VN Peptid Bioregulators és az elöregedés.: St. Nauka. 2003.-223.

  6 . Khavinson VH, VG Morozov Peptidek tobozmirigy és csecsemőmirigy St..: " Folio” 2001-160.


  Az "oligopeptid - oligonukleotid"

  A munkánk célja az volt, hogy találjunk egy olyan lehetséges mechanizmust amelyet sokan elismernek, hogy a rövid peptidek a részét képezzék a genetikai készülékeknek, amelynek feladata a fehérjeszintézis kezdeményezése.

  Az bizonyítás folyamata, hogy felismerték: a DNS-ben az aminosav a nukleotidtól nem lehet külön. A 20 aminosavból legalább 8 tud kommunikálni egymással, egyidejűleg a funkcionális csoportok két szomszédos bázispárjával, mivel van egy meglehetősen hosszú és változó oldalsó funkcionális csoportja. Azonban ez a szelektív kötődés gyenge. Az aminosavak aromás oldalán a csoportok kötődnek a DNS kettős spirálhoz, ennek következtében kölcsönhatás jön létre az aromás gyűrűk az aminosavak és nukleotidok között [5, 20].

  A peptid láncban a P-szerkezeti forma hosszúkás alakú, elrendezése a peptidben olyan, amelyben a távolság az egyik aminosavval egyenlő 3.4 [12. R. 114]. Ez az elhelyezkedés nyújt elegendő szabadságot az oldalán lévő csoportoknak, és lehetővé teszi számukra, hogy elvégezzék a legtöbb intermolekuláris kölcsönhatást[7]. Az orientációs mellékhatás csoportja az aminosavak lehetőségétől függ, az intermolekuláris kölcsönhatásoktól más makromolekuláktól vagy környezeti összetevőktől.

  A modell mátrix felépítésében a tetrapeptidnek geometriai jellemzői a DNS kettős spirál, a peptid lánc [5, 38, 7] és a minták multifunkcionális kölcsönhatása a DNS-re [3, 18].

  Ebben a konkrét esetben a tanulmány a tetrapeptidnél úgy találták, hogy a legtöbb energetikailag kedvező konformáció vizes oldatban van, (homogén környezet) amelynek maximális hossza 5,15 A, a legnagyobb szélessége 8,5 A. Fiziológiás körülmények között, azaz A semleges pH- tartományban a megoldás az alacsony molekulatömegű elektrolitok többpontos kölcsönhatása a DNS-sel, ami által meghatározott távolság van a nukleotid pár között. Nyilvánvaló, hogy ennek eredményeképpen a kölcsönös taszítás a szomszédos és negatív töltésű oldal maradékanyag-csoportok, mint a glutaminsav és aszparaginsav savak, a terminál karboxil csoport egyetlen kiterjesztett konformációja között energetikailag kedvező.

  Nukleotid pár: a DNS kettős spirálja az aktív kromatinnal van elrendezve egymás fölé szinte párhuzamos síkban. Viszont a nyugodt kettős spirál DNS már 10 bp-os, az átlagos távolsága a sík bázispároknak 3.4 [5]. Ismeretes, hogy foszfodiészter csontváz lánc által osztott keresztmetszete a DNS kettős spirál két egyenlő területe. Ebben a tekintetben a kettős spirálnak a molekuláris felszíne és különbsége: a nagy és kis árok szélessége 22,2 és 11,8 A, illetve az elválasztott két foszfodiészter lánc [12, 38].

  A merőleges vetület a síkra az oldal p-konformációja a tetrapeptiddel. A tetrapeptid terjedelmes oldalán a DNS kettős spirál helyezkedik el, és befolyásolja a funkciós csoportokat, amik ki vannak téve a felszínen a hornyok és a nukleotid pár kettős spiráljának. A kölcsönhatás a peptid a kis árok és a kettős spirál között energetikailag kedvezőtlen, emiatt kölcsönösen taszítja a foszfát csoportokat a DNS és karboxil csoportoktól a peptid [36].

  Amikor keresünk egy nukleotid párt, kiegészítve a tetrapeptid helyét a proton-donorral, a proton-akceptor és hidrofób csoportok figyelembe veszik a szerkezeti jellemzőit és a helyét a nukleotidon párnak. A páros kölcsönhatás az aminosavak és peptidek, nukleinsav bázisok [3, 20] értékelése elektrosztatikus potenciállal, a molekuláris felszíne a DNS [39]. Ebben az esetben szerepet játszott orientációs kölcsönhatásokat peptid nukleinsav bázisoknak hívják [29].

  A legtöbb nem kódoló gének tartalmazhatnak több ismétlést, a láncoknak viszonylag rövid szekvenciájuk van (nukleotid egységekben). Az ilyen blokkok hossza általában 60-10 bázispár (bp)., Azaz kevesebb, mint egy kör kettős spirál. A szerkezet a transzkripciós faktorok és a szabályozási peptidek is tartalmazzák az ismétlődő aminosav-szekvenciákat, általában 5-6 aminosavat (A. Fr.).

  Feltesszük, hogy az ismétlődő nukleotid blokkok részei a gének azok a területek a szelektív kötelező peptid blokkok, megismételve a szabályozási peptidek szabályozási peptidek és meghatározott sorrendben a DNS nukleotidok, hogy megismerjük egymást azokban az esetekben, amikor az aminosav-szekvencia elegendő az egész lánc kiegészítésére felel a funkcionális csoportok a nukleotid szekvencia a nagy horonyba a DNS kettős spirál. 

  Metrikus jellemzői a helyét a funkciós csoportok egyéni nukleotid pár, amelyek megjelennek a felszínén a DNS kettős spiráljának kombinálásával nukleotid pár általános szerkezetét határozza meg a lehetséges molekuláris felületén [39]. Nyilvánvaló, hogy minden egyes sorozat nukleotid pár kiállításon a felszínen egy DNS saját, egyedi mintázata funkcionálja a csoportokat. Ezek a csoportok vehetnek részt a hidrogén-, ionos kötések és hidrofób kölcsönhatások a peptid lánc, ha a pozíció az oldalsó csoportok a peptid kiegészítő között.


  A peptidek tumorellenes hatása

  VV Malinin

  A Szentpétervári Bioregulációs és Gerontológiai Intézet doktora

  Az orvostudományt jellemző jelentős fejlődés jött létre a gyógyszer alapú peptidek révén, tanulmányozva annak klinikai hatékonyságát és megfelelését az alkalmazáshoz különböző betegségek és kóros körülmények között. Vizsgálata hatásmechanizmusában a peptideknek különös jelentősége van a fejlesztésével kapcsolatos daganatos terápiában, javítását célzó védelmi szervezet működésében.

  Annak érdekében, hogy hatását értékelni lehessen, a szintetikus és természetes peptidek rákkeltő hatását vizsgáltuk. Ezen peptid alapú gyógyszerekkel a spontán, indukált tumorok kísérleti állapotát néztük.


  A tanulmányok azt mutatják, hogy a peptidek jelentős védő hatást váltanak ki a karciogenezisben, az immun és – neuroendokrin rendszerben, a szervezetben, a daganatban. A természetes peptid alkalmazása patkányokban és egerekben jelentős csökkenést mutatott a daganatos betegségek terén, az élettartam 30-40%-al nőtt az állatoknál. Ezen kívül megfigyelték a celluláris immunitás növekedését.

  A tanulmányozás során a természetes peptideknél egyértelmű gátló hatást találtak a rákkeltést kiváltó sugárkezelés ellen. A fejlett rosszindulatú daganatok csoportjában lévő patkányoknál 1,9-2,7-szer kisebb a rák előfordulása, mint a kontrollcsoportéban. Az átlagos lappangási idő a természetes peptiddel kezelt daganatos patkányoknál átlagosan 2 hónappal hosszabb, mint a kontrollcsoportéban. A besugárzott egerekbe természetes peptideket fecskendeztek, a daganatok frekvenciája 28%-al csökkent, míg az ellenőrzött besugárzott állatoknál az arány 92% volt. A természetes peptidek hatása a kémiai karciogenezis vizsgálatánál a kísérleti patkány emlőmirigyéből kiváltott 7, 12 antracént. A kontroll állatoknál daganatos emlő alakult ki az állatok 80%-ánál, a peptidek bevezetése után csak 25%-nál fordult elő. Így a háromszorosára csökkent a daganatos állatok száma.

  Fontos az értékeléshez az antimutagenic és az antikarcinogén tulajdonságú peptid gyógyszerek által kapott eredmény, valamint a tanulmányra gyakorolt hatásáról szóló transzplacentális patkányok, akik ki voltak téve a vemhesség alatt a nitrozoetilmocheviny-nek. A természetes alapú peptidek hozzáadása csökkentette a daganatok kialakulását, növelte a gerincvelő és vese élettartamát.

  Bizonyíték arra, hogy a természetes peptidek gátolhatják a rákkeltő anyagokat és megnövelik az élettartamot, a laboratóriumi állatok alapjául szolgáló eredmények.

  Kutatók megállapították, hogy a tetrapeptidek gátolják a növekedést a vastagbél daganatok okozójánál. E gyógyszer hatással volt a daganatok méretének csökkentésére.

  A szintetikus peptidek tanulmányozását és fejlődését figyelték meg a hólyagrák okozta rákkeltő anyagoknál. Úgy találták, hogy a gyógyszer megakadályozza a daganat fejlődését és a korai elváltozásokat a hugyhólyag nyálkahártyáján. A dipeptid tehát gátolja a rákkeltő folyamatok megindítását.

  Szintetikus di és tetrapeptideket állatokba átültettek, ezek gátolták a korai időszakban a fertőzéses és daganatos sejteket. Tanulmányozás során a peptid meggátolta a tumor növekedését. A szintetikus peptidek lappangó időszakban szignifikáns lassuló növekedési üteme a szarkóma M-1. A gátló hatást 2 hétig figyelték meg, és megállapítást nyert, hogy a peptidek alkalmazása után a tumorsejtek magas szinten elhalnak. A szintetikus peptidek hatásával vizsgáltak nőstény egereket mellrák génnel. Az állatoknál, akik a tetrapepdites csoportban voltak, a tumor nem alakult ki, míg a kontrollcsoportban igen. Kísérleti vizsgálatok a természetes és szintetikus peptidek tumorellenes hatását fedi fel. Ezeknek a gyógyszereknek a mechanizmusa a karcinogenitás és a várható használata a daganatos betegségeknél.

  Annak a ténynek köszönhetően hogy a természetes peptidek hozzájárulnak a szervezet helyreállításához, a celluláris immunitáshoz és hormon szabályozáshoz, valamint rendelkeznek antitumor aktivitással, ezek a szerek használnak a daganatos betegségeknél, többnyire hormon függő rákfajtáknál: mellrák, szerv vagy méhnyakrák, petefészek, stb. Minden betegnél végeznek szövettani ellenőrzést. A legtöbb alanynak kombinált vagy komplex kezelési módszer kell.

  A természetes peptideket emlőrákos betegek kezelésére használják, a II-III. Sugárkezelés szakaszában. Gyógyszerek által előírt különböző rendszerek: a sugárterápia vége, közepén a tanfolyam, és az utolsó 5-10 napban preoperatív sugárkezelés. Néhány betegnél távoli időszakban a sugárkezelés után használt (2-6 hónap elteltével). A peptidek bevezetése a betegek mellrákjánál segített a limfociták és T-limfociták számának növelésénél a vérben. Ezek után a betegek funkcionális aktivitása jobb lett, az immunrendszer T-sejtekkel telítődött, visszaállította az intenzitását a celluláris immunválasznak. A gyógyszer bevezetése a betegeknél távoli időszakokban a besugárzás után fehérvérsejtek számának a növekedését okozta a vérben. Mutatói celluláris immunitásnak a gyógyszerhasználat után normalizálódnak.

  A klinikai vizsgálatok során a méhnyakrákot természetes peptidekkel kezelve nőtt a T-limfociták száma a vérben. A gyógyszeres kezelés jelentős védő hatással van a vérképzésre a sugárkezelésnél és a kemoterápiánál, megakadályozza a leukopenia, thrombocytopenia, és gyulladásos posztoperatív komplikációkat.

  A kutatási eredmények azt mutatják, hogy a természetes peptidekkel kezelt betegek immunológiai paraméterei a rák után a preoperatív hormonterápián a kezelés jelentős eredményhez vezet az abszolút száma a limfocitáknak és a T-limfocitáknak. Ezzel párhuzamosan, a megfigyelt szerv helyreállítását és funkcionális aktivitását a T-limfociták növelték.

  A dipeptid használata a colorecatalis rákos betegeknél 50 éves kor alatt a sebészeti és komplex kezelése, és használata ellenére a daganat kialakult, mivel az előző radikális kezelés segít normalizálni az immunrendszer állapotát a betegeknél, számának csökkentése hatással van a kemoterápiára. A 3 fogásos gyógyszerek használata a betegeknél ebben a kategóriában az első 6 hónap elteltével radikális bánásmód miatt jelentősen csökkent a visszaesések és a tumor gyakorisága az elkövetkező 2 évben. 

  Dipeptidet a mellrákos betegek kezelésére használják, a háttérben a sok kemoterápia áll. A követés során (22 hónap) jegyeztek fel pozitív eredményt, 100%-ánál nem mutatott kiújulást és áttéteket. Ugyanakkor, ebben az időszakban a kontroll csoportban a hagyományos kezelési terápiában 35,2%-ánál a betegeknél találtak távoli áttéteket. A gyógyszer gyakori használata csökkenti a hányást, hányingert. Gyorsabb felépülést hoz a fehérvérsejteknek, a limfociták különböző alpopulációknak és a vérlemezkéknek. Csökkenti a kezelés idotartamát átlagosan nyolc nappal.

  Végezetül, el kell ismernünk, hogy a fő hangsúly a rákellenes terápia megsemmisítését a tumor tömege határozza meg. Ugyanakkor a fejlesztési molekuláris genetikai vizsgálatok az elmúlt években nyitottak az új intracelluláris interakció és kommunikációra a mikrokörnyezetben a tumorsejtekre, immun-és a szív-érrendszerben, a normál szövetekben. Ígéretes alkalmazása és továbbfejlesztése jó módszer és biológiai terápiában a rák ellen az új tudományos ismeretek birtokában már nem kétséges.

   A klinikai tapasztalatok azt mutatják, hogy a peptidek használnak a betegeknek,  függetlenül attól hogy a rák melyik szakaszában van, és a kezelés nem csak növeli a hatékonyságot, hanem jelentősen javítja az életminőséget is.

  Irodalom:

  Anisimov VN Molekuláris és élettani mechanizmusok az öregedés folyamatában. - St.: Nauka, 2003. - 467 sec.

  Dolgov GV, Tzvelev Y., Malinin VV Biocontrol terápia szülészetben és a nőgyógyászatban. - St.: LLC Publishing Tome, 2004. - 144.

  Kuznik BI Morozov VG, VH Khavinson Tsitomediny: 25 - éves tapasztalattal rendelkezik a kísérlet és a klinikai vizsgálatok. Spb.: - Tudomány, 1998. - 310.

  Kuznik BI Khavinson VH, VG Morozov és mtsai Peptid Bioregulators: Alkalmazás traumatológia, sebészet, fogászat és onkológia területén. - M.: Aktív, 2004. - 400 o.

  Morozov VG, VH Khavinson, Malinin VV Peptid timomimetiki. - St.: Tudomány, 2000. - 158.

  Khavinson VH, Anisimov VN Peptid Bioregulators és az öregedés. - St. Petersburg: Nauka, 2003. - 232.

  Khavinson VH, Anisimov SV, Malinin VV, Anisimov VN Peptid szabályozása a genom és az öregedés. - Moszkva: Kiadó Orvostudományi, 2005. - 208.

  Khavinson VH, Barinov VA, Arutyunyan AV, Malinin VV Szabad gyökök oxidációs és az öregedés. - St.: Nauka, 2003. - 327.

  Khavinson VH, VG Morozov Peptidek a tobozmirigy és csecsemőmirigy a rendelet az öregedés. - St.: Folio, 2001. - 160.

  Khavinson V.Kh. Peptideket és az öregedésre / / Neuroendocr. Lett. - 2002. - Vol. 23. Suppl. 3. - 144 p.

  Khavinson V.Kh. Malinin VV Gerontológiai kérdéseiről genom peptid szabályozás. - Basel: Karger, 2005. - 104 p.


  Linkek

  Khavinson professzor önéletrajza, publikációi, kutatási eredményei, szabadalmai:

  http://www.khavinson.ru/cv.html

  http://www.khavinson.ru/publications.html

  http://npcriz.ru/issled/1/87/

  http://www.khavinson.ru/research.html

  http://eng.gerontology.ru/research/ageing/

  http://eng.gerontology.ru/research/bioregulators/

  http://www.khavinson.ru/patents.html

   

  Az NPCRIZ tanúsítványai, prospektusai

  http://www.npcriz.ru/sert

  http://www.npcriz.ru/cat50/

  Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerbenCopyright MyCorp © 2020